Recept: smažené kuře

Ukázkové recepty z kuchařek

Tento recept na smažené kuře s coleslavem a hranolkami naleznete v mé kuchařce 100 skvělých domácích receptů ve 2. dílu. Jedná se o ukázkový recept, abyste věděli, jakou formu mají moje recepty v kuchařce a případně vám mohl s rozhodováním se o zakoupení kuchařky. V kuchařce naleznete dalších 99 receptů s inspiracemi na každodenní vaření z běžně dostupných surovin.

Recept (3 porce)

Potřebné suroviny:

  • Příprava masa:
    • 9 ks horních kuřecích stehen
    • 1 l podmáslí
    • 2 lžičky sladké papriky
    • 3 lžičky oregána
    • 3 lžičky sušeného česneku
    • 2 lžičky mletého pepře
    • Chilli dle chuti
    • Sůl
  • Obal:
    • 250 g hladké mouky
    • 2 lžičky sladké papriky
    • 2 lžičky sušeného česneku
    • 2 lžičky mletého pepře
    • Sůl
  • Zelný salát:
    • 200 g bílého zelí
    • 1 střední mrkev
    • 1,5 lžíce majonézy
    • 1,5 lžíce zakysané smetany
    • 1 lžička dijonské hořčice
    • 1 lžíce vinného octa
    • 1 lžíce cukru
    • Sůl
    • Pepř
  • Příloha:
    • Hranolky
    • Olej na smažení

Postup:

  1. Den předem zbavíme kuře kůže. Já odříznu i horní část kloubů.
  2. Do mísy dáme podmáslí a všechno koření. Promícháme.
  3. Přidáme kuřecí maso, promícháme, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme do druhého dne marinovat.
  4. Zelí a mrkev nakrájíme na tenké nudličky a dáme do misky.
  5. Přidáme zbývající suroviny a důkladně promícháme, aby se cukr zcela rozpustil.
  6. Ochutnáme a případně dochutíme.
  7. Dáme odležet do lednice.
  8. Mouku v míse smícháme s kořením.
  9. Olej rozpálíme na cca 160 °C.
  10. Kuře vyjmeme z podmáslí a hned dáme do mouky, tak aby neokapalo moc podmáslí.
  11. Obalíme v mouce a lehce promačkáme aby mouka a podmáslí vytvořily typickou krustu. Obalujte vždy jen tolik, kolik můžete rovnou smažit. 
  12. Pozvolna smažíme, jen tak aby olej lehce bublal, máme maso s kostí, tak je třeba smažit pomalu, aby nebylo syrové.
  13. Smažíme do zlatova a poté dáme okapat na papírovou utěrku.
  14. Já poté dávám ještě na 10 minut pro jistotu dopéct na mřížku v troubě předehřáté na 130 °C, horkovzduch.
  15. Usmažíme i hranolky, já na ně používám horkovzdušnou fritézu.
  16. Servírujeme smažené kuře s hranolky a salátem coleslaw.

Dobrou chuť

Recept na smažené kuře

Tento recept se nachází ve 2. dílu mé kuchařky 100 skvělých domácích receptů

Odkaz na tištěnou podobu kuchařky: Tištěná kuchařka 100 skvělých domácích receptů

Odkaz na elektronickou podobu kuchařky: Ebook kuchařka 100 skvělých domácích receptů

Kuchařka 2. díl

Zpět do obchodu