
Tento recept na krkovici s hořčicovou omáčkou a opečenými bramborami naleznete v mé kuchařce 100 skvělých domácích receptů v 1. dílu. Jedná se o ukázkový recept, abyste věděli, jakou formu mají moje recepty v kuchařce a případně vám mohl s rozhodováním se o zakoupení kuchařky.
Recept (2 porce)
Potřebné suroviny:
- 4 plátky vepřové krkovice 
 
- (Silné cca 0,5 cm)
 
- 500g baby brambůrek
 
- 1 lžíce nasekané petrželky
 
- 1,5 lžičky sušeného česneku
 
- Sůl
 
- Pepř
 
- Olivový olej Casas de Hualdo Cornicabra
 
- 500ml silného vývaru
 
- 3 lžičky dijonské hořčice
 
- 30g másla
 
- Velká hrst rukoly
 
- Trocha citronové šťávy
 
- Maldonská sůl
 
Postup:
 
- Baby brambůrky rozpůlíme a předvaříme v osolené vodě do skoro měkka (nejlépe den předem nebo je aspoň nechat před opékáním úplně vychladnout).
- Vývar dáme do rendlíku a svaříme dokud nezačne lehce houstnout (na cca 20% původního objemu).
- Poté vmícháme hořčici a dochutíme solí a pepřem.
- Odstavíme z plotny a dokončíme před podáváním.
- Plátky vepřové krkovice po stranách lehce nařízneme (aby se na pánvi nekroutila). Osušíme papírovou utěrkou.
- Do jedné pánve přidáme olivový olej a poklademe brambory stranou řezu dolů. Pánev rozpálíme a opékáme do zlatova. Poté otočíme a necháme opéct i z druhé strany.
- Plátky masa zprudka opečeme na maximálně rozpálené pánvi s olivovým olejem. Poté otočíme a necháme cca 30 vteřin dojít z druhé strany.
- Vyjmeme z pánve a necháme chvíli odpočinout.
- Omáčku opět přivedeme k varu, vypneme plotnu a vmícháme kostičky studeného másla.
- Brambory dáme do mísy a smícháme se solí, pepřem, petrželkou a sušeným česnekem.
- Rukolu smícháme se solí, olivovým olejem a trochou citronové šťávy.
- Servírujeme opečené brambory, omáčku, přidáme plátky masa (ty až před servírováním opepříme a osolíme maldonskou solí) a na závěr přidáme rukolu.
 Dobrou chuť

Tento recept se nachází v 1. dílu mé kuchařky 100 skvělých domácích receptů
Odkaz na tištěnou podobu kuchařky: Tištěná kuchařka 100 skvělých domácích receptů
Odkaz na elektronickou podobu kuchařky: Ebook kuchařka 100 skvělých domácích receptů


 
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                        